Om Oss

Supreme Stables drivs av Linda Björkman och hennes man Max. 

Linda har alltid haft ett stort intresse för djur och deras hälsa, veterinäryrket var alltid en dröm men lades på hyllan när hästarna och ridningen tog över intresset, 


Efter att ha arbetat i olika hopp- och försäljningsstall samt på seminverksamhet var det dags att flytta hem till gården Ystad i östra småland där verksamheten drivs idag. Utöver sin egen verksamhet med friskvård och rehab av sporthästar jobbar Linda även med Gösslunda Hästveterinär som djurvårdare.


Linda har dessutom nära samarbeten med både Equiopat Östangård och hovslagare Nathalie Varenstål.

.


Utbildningar

  • Hippolog
  • Equiopat
  • Djurvårdare nivå II
  • Svensk ridlärare lev II

Samarbetspartners

Gösslunda Hästveterinär

Gösslunda Hästveterinär erbjuder veterinära tjänster för häst. Baserar sig på Öland men gör regelbundna heldagar på Björnö Slott samt ambulearande verksamhet i hela Kalmar län. Pia tog sin veterinärexamen 1992 och har därefter specialiserat sig på medicinska utredningar samt hästtandvård, men utför även alla andra sorters utredningar hos häst. Mer information hittar du - HÄR.


Equiopat Östangård

Sanna Östangård befinner sig i Lenhovda och har en bakgrund som hästskötare/beridare på Rytteriet hos Ebba Berglöf. Där fick hon möjligheten att utvecklas inom allt från unghästutbildning till hästar på högsta nivå. Därefter utbildade hon sig till Equiopat tillsammans med Linda och startade parallellt upp sitt eget företag Equiopat Östangård. 2021 väcktes intresset för att utöka verksamheten och hon påbörjade då utbildning till friskvård och svensk klassisk massör på human. I Januari 2022 öppnade hon även upp massage för människa i sin intagning hemma. Mer information hittar du - HÄR.


Hovslagare Nathalie Varenstål

Nathalie Varenstål utgår från Storebro, har gått den 3-åriga utbildningen i Skara med ett godkänt gesällbrev och stipendium för bästa skoning. Godkänd av Jordbruksverket. Gick sin lärlingstid tillsammans med Sveriges andra kvinnliga hovslagarmäster Gabriella Larnebring.Har tävlat en del i smide och hovslageri, och är uttagen till lärlingslandslaget för VM i Stoneleigh, England, till hösten.