Elektroterapi

En beprövad och fungerande behandlingsmetod. Nervsignalerna i hästens kropp är elektriska impulser och många av salterna som är lösta i kroppsvätskorna är dessutom i jonform och leder alltså elektricitet.
Vad behandlar man med elektroterapi?


  • Väldigt bra smärtlindrare. Speciellt galvanströmmen som är en elektronisk värktablett.
  • Muskelavslappnande. En riktigt stel muskel är väldigt svår att massera loss för det gör ofta ont.
  • Släcker inflammation. Det betyder inte att inflammationen är borta efter behandlingen, utan att elen snabbar på förloppet så skadan läker ut snabbare. Den är enastående på att behandla kroniska inflammationer där läkningen har stannat av. Elen ökar cirkulationen så att blodtillförsel till området blir bättre och transporten av slaggprodukter skyndas på. Den återställer spänningen i cellmembranet vilket gör att näringsämnen kan ta sig igenom smidigare och cellen mår bättre. Den stimulerar immunförsvaret.
  • Förbättrar ledningshastigheten i nerverna. Man kan behandla smärtsamma åkommor och den hjälper kroppens egen läkning. Hjälper även till med behandling av sådant som man inte kan behandla med massage, exempelvis leder, senor och muskelbristning.
  • Kan minska svullnader och når djupt liggande muskler. Tänk nu på att jag rekommenderarinte elektroterapi istället för veterinär utan som komplement. Det är alltid bäst att veta vilken typ av skada det handlar om så man behandlar rätt.Pris ca 60 minuter  -  700:-